Ga naar inhoud
Andrea van den Hazel

Sinds 2010 is Andrea actief betrokken bij de pluimveehandel. In eerste instantie begon zij met de administratie en automatisering, al snel kwam daar de inkoop bij. Nu gaat ze elke week op pad en houdt ze zich ook bezig met de verkoop en planning.

Flexibel

Wij denken mee met uw planning 

In heel Europa

Wij hebben contacten in heel Europa 

Juiste prijs

Altijd de beste prijs 

Wij brengen aanbod en vraag samen

Hazelpluimvee is gespecialiseerd in de handel in slachtrijpe legkippen en moederdieren. Wij brengen het aanbod van pluimveehouderijen en de vraag van slachterijen bij elkaar.

Wij richten ons op de naar schatting 1000 pluimveehouderijen in Nederland en op soortgelijke bedrijven in België en Duitsland. Jaarlijks nemen wij bij deze bedrijven enkele miljoenen legkippen en moederdieren af. Deze kippen worden aangeboden aan slachterijen in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland en Polen. Het merendeel van de geslachte dieren wordt afgezet in Afrikaanse landen, waar een grote vraag is naar het vlees van deze kippen.

“Wij staan voor eerlijk zaken doen, afspraken nakomen en onze klanten zoveel mogelijk logistiek en administratief ontzien"
 

Een gevestigde naam

Van den Hazel is een gevestigde naam in Europa. Die hebben wij onder meer te danken aan de grote kennis van de turbulente pluimveemarkt en de adviesfunctie die wij daarin kunnen vervullen.

Ook onze betrouwbaarheid wordt alom zeer gewaardeerd. Wij kunnen een scherpe planning op zijn juiste waarde schatten. Wij kennen het belang van een tijdige ontruiming om het logistieke proces in de bedrijfsvoering van een pluimveehouderij niet te verstoren.
Wij hebben een scherp oog voor de eisen die aan de branche gesteld worden op het gebied van dierenwelzijn, milieu en hygiëne.
En – zeker niet in de laatste plaats – bieden wij een eerlijke, goede prijs, die een langdurige samenwerking vanzelfsprekend maakt.

Al met al maakt dat ons tot úw partner voor uw uitgelegde pluimvee.

Historie

CMS image

Historie

De naam van den Hazel is al vier generaties verbonden aan de handel in pluimvee. 

In 1925 - de wereldcrisis kondigde zich net nog net niet aan - was voormalig boerenknecht Hendrik van den Hazel genoodzaakt uit te kijken naar een andere bron van inkomsten. Hij pakte de fiets, plaatste een rieten mand aan het stuur en ging de honderden boertjes op de veluwe langs om slachtrijpe kippen op te kopen en aan de slachterijen aan te bieden. Het bleek een gouden greep. Zeker na de oorlogsjaren - Hendrik reed inmiddels in een vrachtauto rond - groeide het bedrijf enorm.
 

CMS image

Historie

Hendrik betrok zijn twee zoons al op vroege leeftijd bij de zaak. De groei ging onstuimig door. De twee zoons starten na verloop van een aantal jaren ieder hun eigen onderneming in de pluimvee. Henk, kleinzoon en vernoemd naar Hendrik, vertegenwoordigt de derde generatie van de familie. Hij heeft het bedrijf ingericht naar de eisen van de huidige tijd. Sinds 2010 is Andrea, dochter van Henk ook actief betrokken in het bedrijf. Samen zorgen zij nu voor de algehele bedrijfsvoering.

SKAL gecertificeerd

SKAL gecertificeerd

Vanaf 2017 zijn wij volledig gecertificeerd om biologisch pluimvee te verhandelen.

 

Download de PDF